У Харкові косметологиню підозрюють у вбивстві клієнтки

У Харкові косметологиню підозрюють у вбивстві клієнтки

У Харкові правоохоронці підозрюють 33-річну косметологиню у вбивстві клієнтки з необережності під час проведення косметологічної процедури.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура. 

За даними слідства, 16 березня 2024 року жінка прийшла до салону в Харкові на косметологічну хірургічну процедуру, яка проводиться із застосуванням місцевої анестезії. Косметолог не провела необхідні дослідження, не визначила масу тіла пацієнтки та не розрахувала дозу анестетика, без жодних спеціальних лабораторних досліджень та проведення алергопроб почала проведення процедури.

Встановлено, що фігурантка не мала закінченої медичної освіти та дозволу на проведення анестезії. Підозрювана ввела клієнтці близько 20 ін’єкцій анестетика в короткий проміжок часу, перевищивши рекомендовану дозу у 15 разів.

Під час процедури клієнтка почала відчувати дискомфорт, скаржилася на погіршення стану, але косметолог ігнорувала її скарги і залишила кабінет на 10-15 хвилин.

Клієнтка кричала, задихалася, у неї почались галюцинації, судоми. Коли жінка втратила свідомість, її почали лікувати протиалергійними засобами, але “швидка” допомога була викликана лише згодом. На жаль, потерпіла померла в дорозі до лікарні. За результатами судово-медичної експертизи, причиною смерті стало гостре отруєння анестетиком.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 33-річній жінці за фактом вбивства, вчиненого через необережність (ч. 1 ст. 119 КК України). 

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області, оперативний супровід - Харківське управління ДВБ НПУ.

Як писали “Ми-Україна” раніше, на росії розглядають можливість запровадити податок для родин, які проживають на тимчасово окупованих територіях та не мають дітей.

Головне