У Кам'янці-Подільському віряни УПЦ МП третю добу нікого не впускають у храм

У Кам'янці-Подільському віряни УПЦ МП третю добу нікого не впускають у храм

У Кам'янці-Подільському Хмельницької області третій день поспіль мешканці міста збираються біля собору Олександра Невського. Люди вимагають переходу храму до Православної церкви України. Однак віряни Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) не пускають до церкви кам’янчан.  

Про це повідомило видання Суспільне з посиланням на одну з організаторок акції Аллу Чепелюк. Як зазначається, через сутички між вірянами на місці чергує поліція.

За словами Чепелюк, близько 200 парафіян УПЦ (МП) стоять на вході в храм з українським прапором, співають молитов, хресним ходом обходять собор. Вони не впускають всередину кам'янчан, які вимагають переходу собору Олександра Невського до ПЦУ. Вранці 10 квітня їх зібралось приблизно 50 осіб.

"Були невеликі сутички, коли один із кам'янчан, який на зборах проголосував за перехід громади до ПЦУ, хотів пройти крізь щільний ланцюг парафіян. Чоловіка виштовхали, на місці чергує поліція", — розповіла Алла Чепелюк.

Документи про перереєстрацію собору Олександра Невського з УПЦ (МП) до ПЦУ ще готують, їх повезуть в ОВА на цьому тижні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Кам’янці-Подільському в УПЦ МП забрали право на користування храмами та землею.

У Хмельницькому також відбулася позачергова сесія міської ради, де депутати підтримали рішення про те, щоб припинити право користування земельними ділянками, якими користується УПЦ (МП). Це сталося після нещодавнього побиття військового Збройних сил України священослужителями в одному із соборів міста.

Після скандалу біля Свято-Покровського кафедрального собору почали збиратися люди. Поблизу собору було кілька тисяч містян. Пізніше у Хмельницькому біля Свято-Покровського кафедрального собору місцеві мешканці під час акції протесту провели збори. Вони проголосували за перехід храму в Православну церкву України (ПЦУ).

Головне