У Японії оголосили евакуацію після землетрусу та попередження про цунамі

У Японії оголосили евакуацію після землетрусу та попередження про цунамі

Влада Японії оголосила евакуацію у низці префектур після потужного землетрусу, яких сколихнув частину країни 1 січня, пише BBC News.

Місцеве населення закликають залишити свої домівки та переміститися якомога вище через загрозу цунамі, що може виникнути внаслідок підземних поштовхів.

Спеціалісти наголошують, що висота хвиль подекуди буде сягати трьох метрів. Більше того, є попередження про нові землетруси.

"Ми розуміємо, що ваш дім, ваші речі є цінними для вас, але ваше життя важливіше за все інше. Розташуйтеся якомога вище", - оголосили на національному телебаченні.

Місцеві ЗМІ наголошують, що це перше "велике попередження про цунамі" з 2011 року, коли потужний землетрус сколихнув північно-східну Японію та викликав хвилі висотою до 40 метрів.

Крім того є інформація, що після підземних поштовхів у Японії виникли проблеми з електропостачанням та мобільним зв'язком. 

Як повідомляли "Ми-Україна", потужний землетрус сколихнув центральну частину Японії. Підземні поштовхи магнітудою 7,6 зафіксували у префектурі Ісікава. Згодом стало відомо, що землетрус спричинив невелике цунамі у Південній Кореї.

Головне