У Херсоні зменшився рівень затоплення - за ніч вода впала на 20 см

У Херсоні зменшився рівень затоплення - за ніч вода впала на 20 см

У Херсоні зменшився рівень затоплення, за ніч вода впала на 20 сантиметрів. В області вода тримається на позначці 5,38 метра.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram.

"Вже бачимо, що вода впала на 20 сантиметрів. Попередньо, станом на сьогоднішній ранок, затоплено 3624 домівки у 32 населених пунктах Херсонщини. На ранок евакуювали 2 352 людини, рятуємо наших молодших друзів – евакуйовано близько 550 тварин", - зауважив він.

Також він закликав херсонців виїжджати із підтоплених регіонів, бо залишатися – не варіант.

"Після евакуації вас забезпечать усім необхідним: місцем проживанням, харчуванням, гуманітарною допомогою, соціальними виплатами. Якщо ви хочете виїхати – телефонуйте на гарячу лінію (0 800 33 09 51)", - додав Прокудін.

Нагадаємо, Данія вирішила допомогти Україні з ліквідацією наслідків підриву Каховської ГЕС. Країна передала аварійне обладнання на 2,5 млн датських крон (близько 1,5 млн гривень).

Данія передала два насоси великої потужності, 35 наметів для розміщення, три менші човни з транспортними плотами та більший генератор.

Також країна надіслала п’ять цистерн для збору та транспортування води із затоплених районів. Крім того, Україна отримала кілька генераторів загальною вартістю майже 7 млн датських крон (близько 30 млн гривень).

Як писав "Ми-Україна" раніше, Пентагон надасть Україні пакет військової допомоги на понад $2 млрд.

Головне