У Харкові побільшало школярів, які навчаться у метрошколі: Терехов назвав кількість

У Харкові побільшало школярів, які навчаться у метрошколі: Терехов назвав кількість

У Харкові триває навчання учнів у підземці у спеціально облаштованих навчальних класах. У перші тижні незвичного навчання кількість школярів, які відвідують метрошколу зросла, розповів в ефірі "Ми-Україна" міський голова Ігор Терехов.

"Такого досвіду немає у жодному місті у світі. Перші тижні показали, що це дуже вдалий досвід. Кількість школярів зросла: якщо спочатку це була 1000 дітей, які пішли на навчання з 1 вересня в метрошколу, то зараз ми вже маємо 1064 учні і є певний попит на те, щоб облаштовувати нові класи, що ми зараз і робимо у метро", - розповів він.

Терехов наголосив, що метро у місті продовжує працювати згідно з графіком. Місцевій владі вдалось розвести пасажиропотоки і навчання дітей у підземці, таким чином, що б "ніхто нікому не заважав".

"Ми довозимо дітей до школи. Курсують спеціальні шкільні автобуси, які супроводжує поліція. Годуємо безплатно дітей у метрошколі. Все працює: рекуперація повітря, спеціальне освітлення, шумоізоляція. Діти почувають себе як у справжній школі", - додав міський голова Харкова.

Нагадаємо,  від звичайної метрошкола відрізняється тим, що немає уроку фізичної культури.

Як писав "Ми-Україна" раніше, міський голова Харкова Ігор Терехов розповів, що у місті росіяни зруйнували близько 5000 будинків, 500 з них – зовсім не підлягають відновленню. За його даними, без даху над головою залишилося близько 150 тисяч харків’ян.

Головне