У ГУР відповіли, чи сподівається досі Пригожин прибрати з посади Шойгу

У ГУР відповіли, чи сподівається досі Пригожин прибрати з посади Шойгу

Американські аналітики говорять, що ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин так і не відмовився від свого наміру позбавити Сергія Шойгу посади очільника російського Міноборони. Що з приводу протистояння "Пригожин проти Шойгу" думає українська сторона розповів в ефірі "Ми-Україна" представник ГУР МО Андрій Юсов.

"Питання у тому, чи це вже єдине ключове завдання чи там йде вже більше боротьба за якісь певні свої власні перспективи, перспективи своїх груп вже після (російського президента Володимира) Путіна. Швидше за все, формальні посади - не те, що насамперед цікавить ось цей так званий істеблішмент російський, це більше підготовка до нових політичних реалій", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Пригожин заявив, що підрозділи Міноборони росії відійшли від позицій на півночі Бахмута на 570 метрів. Він закликав Шойгу не віддавайте фланги та місто. Загалом від початку травня ватажок ПВК "Вагнер" неодноразово заявляв, що підрозділи регулярної армії рф залишають позиції під Бахмутом. Часто Пригожин також критикує найвище командування російського Міноборони.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, начальник Головного управління розвідки України Кирило Буданов заявив, що 80% з того, що каже очільник ПВК “Вагнера” Євгеній Пригожин, є чистою правдою.

Головне