У Греції впав літак під час гасіння лісової пожежі. Відео

У Греції впав літак під час гасіння лісової пожежі. Відео

У Греції впав літак під час гасіння масштабної лісової пожежі. Це сталося на одному з найбільших островів країни Евбея в Егейському морі.

Про це повідомило грецьке видання Kathimerini. Як зазначається, катастрофа сталася на півдні Евбеї.

Судно рятувальників зачепило верхівки дерев у гірському районі острова після того, як було скинуто воду на вогнище загоряння. Літак, який належить Військово-повітряним силам Греції, впав в ущелину в селі Потамі, куди вже відправились військові екіпажі для з'ясування ситуації.

Місцеві ЗМІ розповіли, що розбився літак авіакомпанії Canadair. Вони також опублікували кадри моменту падіння літака. Він вибухнув на місці.

Повідомляється, що весь екіпаж рятувального літака загинув. Йдеться про двох пілотів. Літак не мав системи катапультування для пілота і другого пілота.

Нагадаємо, на острові Родос у Греції через рекордну спеку по всій Європі вирують лісові пожежі. Близько 30 тис. людей евакуювалися з будинків і готелів. До тушіння пожеж залучено п’ять гелікоптерів та 173 пожежні машини. У районі Кіотарі три готелі пошкоджені вогнем. Також постраждали райони Лаерми, Лардос і Аскліпіо.

Приватні човни приєдналися до берегової охорони Греції, щоб допомогти забрати людей з пляжів на сході острова. Кораблі військово-морських сил країни прямують до острова, аби теж евакуювати людей.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Греції поблизу міста Патри обвалився міст, в результаті чого є загиблі та постраждалі.

Головне