У Франції затримали боса італійської мафії під час романтичної вечері в ресторані

У Франції затримали боса італійської мафії під час романтичної вечері в ресторані

Франційська поліція затримала Марко Радуано, боса мафії з регіону Апулія на південному узбережжі Італії, який раніше втік із в'язниці на Сардинії.

Про це повідомляє ANSA.

Радуано, який має 40 років і є мешканцем приморського міста Вієсте, втік із в’язниці суворого режиму в Нуоро в лютому 2023 року, використовуючи «традиційний метод», який полягав у використанні зав'язаних простирадел. Він вважався одним із найнебезпечніших втікачів, який зміг здійснити втечу, спустившись по стінах будівлі. Радуано був затриманий під час романтичного обіду в одному з ресторанів Франції.

Він був засуджений до 24 років позбавлення волі за торгівлю наркотиками, незаконне зберігання зброї та інші серйозні злочини.

Також було затримано його спільника Джанлуїджі Трояно, який втік з-під домашнього арешту в 2021 році, після видалення електронного браслета.

Міністр внутрішніх справ Італії Маттео П'янтедозі назвав ці затримання "ще одним серйозним ударом по організованій злочинності". За даними Europol, Радуано очолює мафіозний клан Società Foggiana, який діє в районі Гаргано в провінції Фоджа.

У січні минулого року в Італії затримали найбільш розшукуваного боса мафіозного клану "Коза Ностра" Маттео Мессіна Денаро, який переховувався від правосуддя з 1993 року. Злочинця зловили у Палермо. За даними La Republica, мафіозний бос перебував там у приватній клініці - "проходив терапію”. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Україна та Франція наблизилися до фіналізації двосторонньої угоди про безпекові гарантії.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.