У фінансових системах США та ЄС зараз перебуває 350 млрд доларів заморожених російських активів

У фінансових системах США та ЄС зараз перебуває 350 млрд доларів заморожених російських активів

У фінансових системах США та ЄС зараз перебуває 350 мільярдів доларів заморожених російських активів. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

В Конгресі США пройшли слухання Комісії з питань безпеки та співробітництва в Європі щодо конфіскації російських активів на користь України.

Законодавці розробили законопроєкт "Про відновлення економічного процвітання та можливостей для українців", який передбачає можливість конфіскації суверенних активів рф для відшкодування збитків від агресії.

"Законопроєкт вже попередньо одноголосно схвалений Комітетом закордонних справ Конгресу США під головуванням Майкла Маккола. І дуже важливо, щоб американський парламент підтримав його якнайшвидше", — повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

Голова Комісії Джо Вілсон заявив, що росія повинна відповісти за війну. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, Білий дім США може піти на поступки республіканцям, щоб ті розблокували допомогу Україні. Про це повідомляє Reuters.

Вони намагаються укласти угоду, яка б передбачала надання військової допомоги Україні та Ізраїлю.

Байден готовий піти на поступки щодо безпеки кордону, щоб республіканці розблокували додаткове фінансування для країн-союзниць.

 

Головне