У Естонії пропонують повернути візові вимоги для дипломатів з Грузії

У Естонії пропонують повернути візові вимоги для дипломатів з Грузії

Очільник зовнішньополітичного відомства Естонії Маргус Тсахкна запропонував повернути вимоги щодо шенгенських віз для власників дипломатичних і службових паспортів з Грузії. Про це повідомили на засіданні Ради ЄС на рівні очільників МЗС.

Політика Грузії суперечить європейським цінностям та створює перешкоди на шляху до її євроінтеграції.

"І тому Європейський Союз повинен бути рішучим. Найменше, що ми можемо зробити, це негайно припинити фінансування грузинських урядових проєктів і спрямувати більше підтримки ЄС на громадянське суспільство Грузії", - запропонував Тсахкна.

Нагадаємо, російські загарбники за добу завдали по Сумській області понад 100 ударів. Про це повідомляє пресслужба Сумської обласної військової адміністрації.

"Зафіксовано 108 вибухів. Обстрілів зазнали Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Ворожбянська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Есманьська, Шалигинська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська громади", - йдеться в повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, серед українців, які оновили свої дані після 18 травня, 1,1 млн військовозобов’язаних є придатними до призову. Про це повідомив речник Міністерства оборони України старший лейтенант Дмитро Лазуткін.

"Це важлива інформація, тому що багато заброньованих, багато тих, хто має право на відстрочку. Тобто мільйон і сто тисяч можуть бути мобілізованими і, відповідно, стати до лав Сил оборони", – зазначив Лазуткін.

 

Головне