У Донецькій області примусово евакуюють дітей із небезпечних громад, - ОВА

У Донецькій області примусово евакуюють дітей із небезпечних громад, - ОВА

Через постійні обстріли з боку росіян було прийнято рішення примусово евакуювати понад 700 дітей разом із батьками або іншими законними представниками з небезпечних громад Донеччини.

Про це повідомив Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін в Telegram.

Це рішення було ухвалено на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Основна тема засідання стосувалася безпекової ситуації у Гродівській та Новогродівській громадах, які щоденно зазнають авіаційних ударів. Вирішено евакуювати дітей з Новогродівки, сіл Маринівка, Михайлівка, Лісівка, Промінь, Московське, Балаган, Миколаївка, Миролюбівка, Малинівка та селища Новоекономічне Гродівської ТГ, а також із Полтавки Іллінівської ТГ. Крім того, за клопотанням керівника Курахівської ВА буде евакуйовано дитину з села Острівське.

Загалом із чотирьох громад планується евакуювати 744 дитини разом із родинами до більш безпечних регіонів України. Філашкін доручив використовувати виключно броньовані автомобілі для евакуації дітей, оскільки на цих територіях ворог активно застосовує FPV дрони.

“На всіх рівнях маємо докласти максимум зусиль, аби вберегти наших дітей”, - підкреслив Вадим Філашкін.

Як писали “Ми-Україна” раніше, в Україні від початку повномасштабного вторгнення рф було поранено загалом 1489 дітей.

Головне