У Держенергонагляді виявили численні порушення графіків знеструмлень у шести областях

У Держенергонагляді виявили численні порушення графіків знеструмлень у шести областях

Державна інспекція енергетичного нагляду України посилила контроль за операторами системи розподілу (обленерго) по всій країні. У шести областях країни виявлено численні порушення графіків знеструмлень.

Про це повідомили на офіційному сайті інспекції.

Основна увага приділяється дотриманню графіків погодинних відключень та забезпеченню справедливого розподілу електроенергії серед споживачів.

Уже проведено перевірки в Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Одеській областях.

Виявлено, що в цих регіонах не забезпечується рівномірний розподіл зниження споживання. Наприклад, не всі споживачі, які не відносяться до критичної інфраструктури, включені в графіки погодинних відключень. Найбільші порушення зафіксовані в Дніпропетровській і Житомирській областях. В Житомирській області працівники АТ "Житомиробленерго" перешкоджали інспекціям Держенергонагляду, не допускаючи їх до диспетчерських пунктів.

У містах Дніпро, Кам’янське та Кривий Ріг графіки відключень виконуються частково, а деякі споживачі зовсім не відключаються. У Житомирі не всі черги в графіках відключень дотримуються, а на сайті обленерго публікується недостовірна інформація.

Ці порушення спричиняють соціальну напругу та численні скарги від громадян. Обленерго отримали приписи для виправлення порушень протягом тижня, після чого будуть проведені повторні перевірки. У разі невиконання приписів можливі штрафи.

З 22 липня Держенергонагляд розпочне перевірки в Києві, Київській, Полтавській, Львівській, Закарпатській та Запорізькій областях.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в  Україні кілька компаній зіткнулися з труднощами запуску комп'ютерів, що працюють на операційній системі Microsoft Windows і використовують програму CrowdStrike Falcon. У Держспецзв’язку пояснили, як відновити роботу Microsoft Windows.

Головне