У ДБР розповіли про найпоширеніші схеми корупції у ТЦК

У ДБР розповіли про найпоширеніші схеми корупції у ТЦК

Державне бюро розслідувань володіє інформацією про факти хабарництва серед співробітників територіальних центрів комплектування. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" розповіла радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

Вона нагадала, що минулого тижня було виявлено співробітника ТЦК на Одещині, який отримав хабар від чоловіка у розмірі 7 тисяч доларів.

"Факти, які найчастіше фіксуються зараз у ТЦК, тобто працівники ТЦК до яких залучені. Це те, що за певну суму грошей можуть запропонувати громадянам знятися з військового обліку, тобто отримати білий квиток. Це отримати також можна відстрочку від мобілізації і отримати довідку про непридатність, з якою можна спробувати перетнути кордон з Україною, виїхати до Європи. Звичайно, що є факти. Минулого тижня ми повідомляли, що на Одещині затримано одного з працівників ТЦК саме під час передачі хабара розміром 7 тисяч доларів. На жаль, такі порушення фіксуються", - розповіла представниця ДБР.

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки України виявила та припинила нові схеми уникнення мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Головне