У Чехії розповіли, коли Україна почне отримувати обіцяні боєприпаси

У Чехії розповіли, коли Україна почне отримувати обіцяні боєприпаси

Україна може отримати у червні боєприпаси, закуплені за чеською ініціативою. Про це заявив радник прем'єр-міністра Чехії з національної безпеки Томаш Пояр, пише Euractiv.

Він заявив, що після укладання контрактів на закупівлю боєприпасів, їх доставлять в Україну протягом кількох тижнів.

"Обіцяні гроші мають надійти, і контракти мають бути укладені. Після укладання контракту на доставку (боєприпасів, - ред.) в Україну піде кілька тижнів", - заявив Пояр.

І додав: "Поставки можуть розпочатися з червня".

Щодо того, де Чехія планує закуповувати боєприпаси для України, Пояр нічого не розповів. Він лише наголосив, що їх шукають по всьому світу, "де вони доступні за розумною ціною та розумної якості".

Нагадаємо, у лютому Чехія запропонувала закуповувати боєприпаси для України в третіх країнах у відповідь на відсутність у ЄС потужностей з виробництва боєприпасів. Відтоді до ініціативи приєдналася низка європейських країн, а точніше понад 15. Серед них Бельгія, Нідерланди, Німеччина, Франція та Норвегія, а також неєвропейські союзники, такі як Канада. У той час як Чеська Республіка шукає наявні боєприпаси в усьому світі, інші країни надають необхідне фінансування.

Як повідомляли "Ми-Україна", українські військові вже протягом найближчих тижнів можуть отримати до 500 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 мм та до 300 тисяч калібру 122 мм від Чехії.

Головне