У Чехії пройдуть підготовку 20 українських цивільних пілотів

У Чехії пройдуть підготовку 20 українських цивільних пілотів

Чехія навчатиме 20 українських пілотів цивільної авіації. Про це в соцмережі Х написав міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

За його словами, Україні важливо буде відновлювати свою цивільну транспортну авіацію, тому Чехія хоче надати допомогу.

"Україні потрібно буде швидко відновити свою ключову інфраструктуру, невіддільною частиною якої є цивільний повітряний транспорт. Тому Чехія навчає 20 українських пілотів цивільної авіації", - зазначив Ліпавський.

Варто зауважити, що після завершення навчання українські пілоти зможуть літати на всіх без винятку типах цивільних літаків, а також отримають європейський сертифікат.

Зазначається, що бюджет програми становить 22 мільйона чеських крон. Американська сторона виділить ще 10 мільйонів крон.

Нагадаємо, що льотчики з України можуть завершити навчання на винищувачах F-16, що вони проходять у США, до закінчення 2024 року. Українська група щодня продовжує льотну підготовку на авіабазі в Арізоні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, авіація Сил оборони України у середу, 27 грудня, завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу та техніки російських загарбників

Головне