У Чехії на військовому полігоні Лібава прогримів вибух: є поранені

У Чехії на військовому полігоні Лібава прогримів вибух: є поранені

На військовому полігоні Лібава в Чехії, де з початку повномасштабної війни пройшли навчання для як мінімум п'яти груп бійців Сил оборони України, прогримів вибух. За повідомленням Чеської армії (Armáda ČR), в результаті події є постраждалі. 

"Ми маємо справу з серйозним інцидентом на військовому полігоні Лібава, де вибухнули невизначені боєприпаси. На жаль, на місці події є постраждалі", - вказано у повідомленні. 

Подробиць щодо вибуху не розголошуються. До ліквідації наслідків інциденту залучено гелікоптери, а розслідуванням займається військова поліція.

Регіональна служба порятунку Оломоуца, поблизу якого знаходиться полігон, утримується від надання детальної інформації, посилаючись на секретність військового об'єкту. Однак прес-секретар екстрених служб Люція Мікіскова підтвердила, що на місці події працюють два екіпажі швидкої допомоги з Оломоуца, а також повітряна швидка допомога з іншого регіону.

Чеські ЗМІ зазначають, що це не перший трагічний інцидент на чеських військових полігонах. Так, влітку 2021 року під час очищення від боєприпасів колишнього тиру Колвін у районі Брди стався вибух, внаслідок якого двоє військових отримали поранення. Один з них, від отриманих травм помер через два тижні. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 10 червня у Польщі стався вибух на заводі з виробництва боєприпасів Mesko. Надзвичайна подія відбулася у нещодавно збудованому центрі ракетного палива у Скаржисько-Каменній. Відомо про щонайменше одного постраждалого та одного загиблого.

 

Головне