У британському уряді просять мера Лондона передати Україні машини, які підуть на металобрухт

У британському уряді просять мера Лондона передати Україні машини, які підуть на металобрухт

У британському уряді просять мера Лондона Садіка Хана все ж таки передати машини, які підуть на металобрухт, Україні. Відповідне прохання висловив міністр із питань вирівнювання можливостей, ЖКГ та громад Великої Британії Майкл Гоув у відкритому листі до мера Лондона Садіка Хана на сайті уряду.

Як зазначається, Гоув закликав передати списані автомобілі Україні, хоча вони і підлягають утилізації. Він заявив, що повномасштабна війна в Україні триває вже два роки, тож необхідно використовувати всі наявні важелі для того, аби Україні допомогти.

"Тому я був надзвичайно розчарований і здивований, коли дізнався, що адміністрація Великого Лондона не пропонує підтримати Україну шляхом надання транспортних засобів, які в іншому випадку були б утилізовані за схемою ULEZ", - написав міністр у листі.

Схема ULEZ працює над тим, аби забирати з вулиць міста автомобілі, які не відповідають екологічним вимогам, списувати їх та утилізувати.

Міністр Гоув висловив сподівання, що мер Лондона все ж таки погодиться передати автівки, адже цим зможе не тільки досягти екологічних вимог, а й підтримати Україну, яка потребує цих авто. Він також припустив, що Садік Хан не знає, чи має законні підстави та інструменти для передання машин. Він попросив мера пояснити, які саме перешкоди заважають йому ухвалити рішення. Міністр також запропонував йому допомогу щодо розширення повноважень.

"Взагалі ми готові розглянути всі варіанти в межах наших повноважень, щоб забезпечити підтримку народу України лондонськими утилізованими автомобілями. Я переконаний, що ви, як і я, хочете зробити все, що в ваших силах, щоб допомогти нашим друзям в Україні", - додав Гоув.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, мер Лондона відмовився передати Україні автомобілі, які підлягали утилізації.

Головне