У британській розвідці назвали головні проблеми росіян взимку

У британській розвідці назвали головні проблеми росіян взимку

Британська розвідка розкрила труднощі, з якими стикаються російські війська при спробі забезпечити комфортні умови на фронті в Україні. Наближення зими зробило боротьбу російських військ із негодою основною турботою.

Про це повідмоляє Міністерство оборони Великої Британії.

Солдати з російських військових частин, розташованих в Україні, стикаються з проблемами під час зими. Інформація від очевидців свідчить про те, що "вічна боротьба солдата зі стихією залишається основною проблемою для російської армії."

Учасники військової конференції "Огарковські читання," проведеної в Москві 1 листопада 2023 року, повідомили, що вони тижнями "були мокрими від голови до ніг" під час служби на передовій.

Один із російських військовослужбовців підкреслив, що через страх обстрілів з боку українських сил їм навіть не вдається закип'ятити чай. Вони розповіли про те, що живуть та харчуються "одноманітною" їжею в багнюці, яка проникає звідусіль.

Маючи ці умови, можна вважати, що підтримка прийнятних рівнів комфорту та ефективного управління на оборонних позиціях становить виклик для будь-якої армії. Відповідно, російські війська зіштовхуються із проблемами в забезпеченні базових принципів польового управління. Це може бути частково зумовлено відсутністю мотивованих молодших командирів та нестабільністю логістичної підтримки.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у лікарні Харкова помер польський доброволець Мацей Беднарський.

Головне