У Болгарії затримали працівника МВС за підозрою у шпигунстві на рф

У Болгарії затримали працівника МВС за підозрою у шпигунстві на рф

Працівника Головної дирекції з боротьби з організованою злочинністю Болгарії затримали на роботі за підозрою в шпигунстві на користь росії.

Про це заявив головний секретар МВС країни Живко Коцев у понеділок, 5 лютого, передає Болгарське національне телебачення.

"На жаль, йдеться про співробітника МВС. Підтверджую – йдеться про шпигунські дії. Утримаюся від подальших коментарів. Швидше за все, після завершення всіх процесуальних дій буде спеціальний брифінг", - заявив він.

Коцев додав, що не виключається можливість ще одних затримань у цій справі, оскільки розслідування триває.

У той же час болгарський сайт NOVA з посиланням на свої джерела в правоохоронних органах повідомив, що затриманий працівник МВС передавав конфіденційну інформацію колишньому російському дипломату, якого недавно вислали з країни. Дипломат працював у посольстві росії в Софії.

Дані про шпигуна, як стверджується, були отримані від західних спецслужб. Про дії працівника МВС спецслужби стежили протягом кількох місяців перед його затриманням.

Нагадаємо, у Польщі під суд потрапили 16 російських шпигунів, які працювали на розвідку рф. Наразі проти них до суду передали обвинувальний акт.

Спецслужба, яка замовляла певну розвідувальну інформацію, надавала грошову винагороду особам за виконані завдання. Спілкувались вони у соціальних мережах, де їх і завербували.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, до Києва з дводенним візитом прибув глава МЗС Португалії.

Головне