У Білорусі вагнерівці готують операторів дронів для війни в Україні

У Білорусі вагнерівці готують операторів дронів для війни в Україні

У Білорусі колишні вагнерівці навчають військових, зокрема управлінню безпілотниками, для подальшої участі у війні в Україні, інформує Центр національного спротиву.

Відомо, що вагнерівці впродовж двох тижнів навчають мобілізованих військової топографії, артилерії, медичної підготовки, організації управління та зв’язку.

"Головний акцент на двотижневих курсах зосереджений саме на опануванні операторських навичок управління БПЛА, зокрема FPV-дронами. Після таких експрес-курсів військові відправляються на війну в Україну", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що інструкторська робота та зарплата не влаштовує вагнерівців, тому в Білорусі спостерігається відтік інструкторів, які вибирають участь у війні в Африці, де платять більше грошей.

За даними спротиву, за останній період кількість вагнерівців на території Білорусі скоротилася з 500 людей до 400.

Нагадаємо, що окупанти примусово виселяють жителів сіл Гола Пристань, Коханів та Гладківка на тимчасово окупованій лівобережній частині Херсонської області. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські окупанти запроваджують нову схему націоналізації земельних ділянок українців, вимагаючи від них підтвердження права власності протягом півтора місяців. Це може бути зроблено лише особами з громадянством російської федерації.

Головне