У Білому домі заявили, що допомога Україні критично важлива для США

У Білому домі заявили, що допомога Україні критично важлива для США

Затвердження Сполученими Штатами Америки допомоги Україні дозволить посилити інвестиції у американську оборонну промисловість. Про це заявив координатор Ради безпеки Білого дому Джон Кірбі.

За його словами, новий пакет допомоги важливий не лише для України. Також він дозволить поповнити запаси США, які раніше були передані українцям.

"Нам потрібне додаткове фінансування, щоб мати можливість забезпечувати безперервну допомогу (Україні - ред.) у сфері безпеки", - заявив Кірбі.

Водночас він додав, що документ передбачає для поповнення запасів США близько $20 мільярдів. Тобто всі ці кошти будуть спрямовані у оборонну промислову базу США.

"І це критично важливо", - заявив представник Білого дому.

Крім того Кірбі висловив переконання, що Сполучені Штати Америки повинні бути лідером серед країн, які надають допомогу Україні, та забезпечити українських військових усім необхідним.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент США Джо Байден звернувся до Конгресу, який затягує ухвалення закону про додаткові асигнування на надзвичайні ситуації у сфері національної безпеки. Документ передбачає екстрене фінансування для України. 

Головне