У Білому Домі підтвердили, що росія продовжує обстрілювати територію України ракетами з КНДР

У Білому Домі підтвердили, що росія продовжує обстрілювати територію України ракетами з КНДР

У Сполучених Штатах Америки підтвердили, що армія російської федерації продовжує обстрілювати територію України ракетами з КНДР. Про це заявив координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі, пише "Голос Америки".

"Як я говорив з цієї трибуни минулого тижня, КНДР недавно передала росії пускові установки та кілька десятків балістичних ракет. Відтоді росія застосувала ці ракети проти України впродовж минулого тижня", - зазначив він.

Відомо, що країна-агресорка використала ракети для ударів по Києву, Харкову, Запоріжжю та інших містах України.

"Ми досі оцінюємо наслідки цих ударів, але можемо підтвердити, що принаймні одна з них поцілила по Харкову" - наголосив Кірбі.

Варто зауважити, що США приєдналися до спільної заяви глав зовнішньополітичних відомств 47 країн, яка засуджує експорт з КНДР та закупівлю російською федерацією північнокорейських балістичних ракет.

Нагадаємо, що США скликають на 10 січня засідання Ради Безпеки ООН через постачання КНДР балістичних ракет росії. Боєприпасами били по пологовому будинку, торговому центру та житлових кварталах, убивши десятки людей.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Великій Британії відреагували на поставки Північною Кореєю ракет в росію, які окупанти використовують для ведення війни в Україні.

Головне