У Бериславі окупанти вбили чоловіка - скинули на нього вибухівку з дрона

У Бериславі окупанти вбили чоловіка - скинули на нього вибухівку з дрона

Окупаційна армія рф 22 січня вбила цивільного мешканця Берислава, скинувши на нього вибуховий пристрій з безпілотника, коли той їхав скутером по вулиці. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповів очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін. 

Він зауважив, що з огляду на невелику дальність таких дронів противник їх здебільшого використовує для атак на прибережні міста та села. Окупанти умисно цілять по мирних жителях, автівках, скутерах та навіть похоронному транспорту.

"Тільки учора було зафіксовано 19 таких ударів з БпЛА,з минулого понеділка - 108, з них п'ять "шахедів", - розповів голова ОВА. 

В цілому минулої доби росіяни 91 раз ударили по Херсонщині. Загалом ворог випустив майже 450 снарядів, гатив по житлових кварталах населених пунктів області.

"Під вогнем був і Херсон. Внаслідок обстрілу легкі поранення отримав 43-річний чоловік, йому надали медичну допомогу. Також до лікарів звернувся ще один житель Херсона, який потрапив під обстріл", - зазначив Прокудін. 

Він наголосив на тому, що на Херсонщині люди переважну більшість часу перебувають в укриттях, оскільки від моменту пострілу до вибуху  6-10 секунд.

Нагадаємо, вранці 23 січня армія рф випустила по Україні 41 ракету, серед яких С-300/С-400, Х-101/Х-555/Х-55, Х-22, "Іскандер-М" та Х-59. Силами та засобами ППО вдалось збити 21 засіб повітряного нападу. При цьому Повітряні сили ЗСУ наголосили, що "не всі ворожі ракети, які атакували по балістичній траєкторії досягли своїх цілей".

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Києві внаслідок ракетної атаки руйнувань зазнало кілька будівель у різних районах, відомо про 18 постраждалих. Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник заявив, що на столицю летіли близько 20 ракет. Їх всі вразили сили ППО, а руйнування спричинили падіння уламків.

Головне