У Багдаді протестувальники штурмують урядовий квартал через спалення Корану у Данії

У Багдаді протестувальники штурмують урядовий квартал через спалення Корану у Данії

У Багдаді вранці 22 липня сотні протестувальників, обурених через спалення Корану під час акції у Данії, намагалися штурмувати укріплену "зелену зону". Там розташовані іноземні посольства та резиденція уряду Іраку. Про це повідомляє АР.

Силовики відтіснили протестувальників, які заблокували міст Джумхурія, що веде до "зеленої зони", не давши демонстрантам дістатися будівлі посольства Данії.

Міністерство закордонних справ Іраку у своїй заяві "рішуче і неодноразово засудило інцидент з наругою над Кораном та прапором Іраку перед посольством Іраку в Данії".

Нагадаємо, у четвер, 20 липня сотні протестувальників вдерлися в посольство Швеції в центрі Багдада. Вони підпалили його на знак протесту проти очікуваного спалення Корану в Стокгольмі. Після цього влада Іраку заявила, що посол Швеції має залишити країну.

Вже у п'ятницю 21 липня, члени ультранаціоналістичної групи Danske Patrioter ("Патріоти Данії") спалили копію Корану та іракський прапор перед посольством Іраку в Копенгагені. Акцію транслювали у прямому ефірі у Facebook.

Крім того, на початку липня протестувальник порвав і спалив Коран біля центральної мечеті Стокгольму. Шведська поліція надала дозвіл на проведення акції, але згодом звинуватила чоловіка в агітації проти етнічної чи національної групи.

Як писав “Ми-Україна”,  в Афганістані закриються всі салони краси для жінок. Відповідний наказ видало керівництво радикального руху “Талібан”, що захопило владу в країні у серпні 2021 року.

Головне