У 2023 році "Енергоатом" на 100% виконав зобов'язання за ПСО - на 128 млрд грн

У 2023 році

У 2023 році АТ "Енергоатом" витратив 127,99 мільярдів гривень на компенсацію тарифів на електроенергію для населення (ПСО).

Про це повідомляє пресслужба компанії у Telegram.

Це означає, що компанія повністю розрахувалася з ДП "Гарантований покупець" ("ГарПок"), яке відповідає за компенсацію тарифів.

Зазначено, що з цієї суми 4 млрд грн покрили частину заборгованості за ПСО, яка виникла у 2022 році. Також було відзначено, що прогнозовані витрати на ПСО у 2023 році були на 7 млрд грн меншими.

В.о. голови правління "Енергоатому" Петро Котін додав, що додаткові кошти були отримані завдяки прискоренню ремонтних робіт на енергоблоках.

"Ми провели ремонтну кампанію на кожному з дев'яти енергоблоків, завершили її раніше запланованих термінів і без зниження якості робіт. Темпи цієї кампанії дали змогу заробити 4 млрд грн, які, зокрема, були спрямовані на виконання ПСО. Наразі всі енергоблоки перевантажені свіжим ядерним паливом і вже майже пів зими забезпечують теплом і світлом мільйони українців", - заявив він.

Компанія також наголосила, що "Енергоатом" покриває понад 80% фінансового навантаження для компенсації тарифів для населення, залишаючи лише 2,64 грн/кВт-год до 30 квітня 2024 року.

У першому півріччі 2023 року компанія отримала 68 млрд грн доходів і сплатила майже 11 млрд грн податків до державного бюджету.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Петра Котіна призначили виконуючим обов‘язки голови правління Енергоатома. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України.

Головне