Туск повідомив, коли Польща підпише безпекову угоду з Україною

Туск повідомив, коли Польща підпише безпекову угоду з Україною

Польща та Україна підпишуть безпекову угоду до саміту НАТО у Вашингтоні, що пройде з 9 по 11 липня. Про це заявив польський прем'єр-міністр Дональд Туск.

За його словами, документ уже готовий на "99%". Тому підписання відбудеться точно до саміту НАТО, запевнив очільник польського уряду.

"Наша домовленість практично завершена… На 99% можу сказати, що у Варшаві до саміту НАТО ми разом із президентом Володимиром Зеленським підпишемо цю угоду", - зазначив Туск після засідання Євроради.

Водночас він наголосив на необхідності ретельно продумати, як допомогти Україні, але не послабити обороноздатність Польщі.

"Тут є ще деякі деталі, які потрібно опрацювати", - наголосив Туск.

І додав: "Я сказав дуже чітко: ми допоможемо, тому що ваша безпека - це наша безпека, але ми не будемо робити нічого, що послабить нашу безпосередню безпеку, тобто наші можливості. Йдеться про бійців, про озброєння, яке іноді так само необхідне для Польщі, як і для України", - резюмував польський прем'єр.

Як повідомляли "Ми-Україна", Словенія та Україна найближчим часом підпишуть безпековий договір, заявила президентка країни Наташа Пірц Мусар.

Головне