Туреччина оголосила про евакуацію своїх громадян із Лівану

Туреччина оголосила про евакуацію своїх громадян із Лівану

Туреччина 9 жовтня розпочинає евакуацію своїх громадян з Лівану через погіршення безпекової ситуації в регіоні. Про це офіційно повідомило Міністерство закордонних справ Туреччини.

Операція з вивезення турецьких громадян здійснюватиметься морським шляхом. Два кораблі Військово-морських сил Туреччини вирушать до Бейрута для евакуації близько 2000 осіб, які подали заявки на виїзд.

МЗС Туреччини не виключає можливості продовження евакуаційних заходів у наступні дні, залежно від розвитку ситуації та потреб громадян.

Турецька влада заявляє про повну готовність до прийому евакуйованих на батьківщині. Крім того, евакуаційні судна доставлять до Лівану гуманітарну допомогу від Туреччини.

Ця операція демонструє швидку реакцію турецького уряду на зміну безпекової ситуації в регіоні та його готовність захищати інтереси своїх громадян за кордоном.

Нагадаємо, у Державному департаменті США вважають, що посилення співпраці між Тегераном і Москвою створює серйозну загрозу як регіональній, так і глобальній стабільності.

Як писали "Ми-Україна" раніше, уряд Швеції представив законопроєкт про розширення військової співпраці з НАТО у 2024 році. Про це повідомляє Euractive.

Головне