Туреччина, Болгарія та Румунія можуть розпочати розмінування Чорного моря влітку

Туреччина, Болгарія та Румунія можуть розпочати розмінування Чорного моря влітку

Туреччина, Болгарія та Румунія можуть розпочати реалізацію угоди про розмінування Чорного моря влітку поточного року. Про це розповів посол України в Туреччині Василь Боднар.

Аби три країни НАТО розпочали розмінування Чорного моря, вони мають ввести в дію підписаний між ними меморандум. 

"Найбільш імовірно, що вихід кораблів у море відбудеться десь у літні місяці, ареал охоплення - це міжнародні води. Умовно кажучи, якщо ми проведемо лінію від Одеси до Босфору, то на захід від цієї лінії. Тобто можна вважати, що від колишньої лінії зернового коридору на захід до територіальних вод Румунії, Болгарії та Туреччини", - пояснив дипломат.

Україна хоче приєднатися до меморандуму, але участь наших кораблів буде можлива лише після завершення війни, аби в них не цілили окупанти.

Нагадаємо, норвегія виділила понад 190 млн доларів на виробництво артилерійських боєприпасів та збільшення своїх виробничих потужностей оборонної промисловості. Також країна має намір покрити певні потреби України.

Про це повідомила пресслужба норвезького уряду. Як зазначається, війна в Україні призвела до різкого зростання попиту на боєприпаси.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна та Норвегія мають намір посилити співпрацю в оборонній промисловості, заявляв очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров.

Головне