Тунберг заявила про недостатню реакцію світу на підрив росіянами Каховської ГЕС

Тунберг заявила про недостатню реакцію світу на підрив росіянами Каховської ГЕС

Шведська екоактивістка Грета Тунберг вважає недостатньою реакцію світу на підрив росією греблі Каховської ГЕС. Про це вона заявила під час візиту до Києва.

"Я не вважаю, що реакція світу на цей екоцид була достатньою. Я не думаю, що взагалі якась реакція може бути достатньою, тому що такі жахливі дії лишають нас слів", - заявила екоактивістка.

Разом з тим Тунберг висловила думку, що реагувати на подібні речі досить складно. Однак для людей, які переживають їх, це дуже важливо.

"Тому я вважаю, що ми маємо зробити більше для людей, які постраждали в результаті цієї катастрофи, розповідати їх історії, та розповсюджувати інформацію стосовно того, що відбувається тут. Тому, ні, я не вважаю реакцію достатньою", - наголосила Грета Тунберг.

Крім того вона відзначила необхідність якомога більше говорити про подібні речі.

"Ми маємо пам’ятати, що цей випадок не унікальний. На жаль, це лише один з жахів бойових дій, які досі продовжуються на території України, та злочинів, які росія чинить проти українців", - заявила екоактивістка.

Як повідомляли "Ми-Україна", екоактивістка Грета Тунберг приїхала у Київ та зустрілася з Президентом України Володимиром Зеленским. 

Головне