ЦПД попереджає про запуск росіянами ІПСО про відкриття фронту з Білорусі

ЦПД попереджає про запуск росіянами ІПСО про відкриття фронту з Білорусі

Країна-агресорка продовжує воювати з українцями не лише зброєю, а і інформаційно. Найближчим часом росіяни, як очікуються, активізуються із поширенням ІПСО про нібито відкриття фронту з Білорусі, так звану "нелегітимність" чинного президента Володимира Зеленська, а також маніпулюватимуть питанням збільшення тарифу на світло, попереджають у Центрі протидії дезінформації РНБО. 

"Прогнозується, що ворожа пропаганда активізує ІПСО щодо відкриття другого фронту зі сторони Білорусі. Очікуємо найближчим часом ряд провокативних заяв вищого керівництва рф та Білорусі з погрозами на адресу України. Основна мета цієї ІПСО – нагнітання масової паніки в українському суспільстві", - наголосили в ЦПД. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові ціни на світло з 1 червня - в Міненерго анонсували диференційований тариф

Фахівці вважають, що російська пропагандистська машина навряд чи омине увагою питання анонсованого підняття тарифів на електроенергію з 1 червня та підняття цін на паливо після підвищення акцизів.

"Роспропаганда приділятиме значну увагу темі збільшення тарифів та курсу валют по відношенню до гривні в Україні, пророкуючи українцям тотальну бідність. Також ворожі медіа просуватимуть наратив, що нібито президент Володимир Зеленський хоче продовження війни і стягує гроші з населення",- пояснили у ЦПД.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підняття акцизу на пальне: Куюн оцінив, на скільки зростуть ціни на бензин, ДП та автогаз

Ще одним потенційним напрямком роботи ворожих пропагандистів залишиться мобілізація. Росіяни фокусуватимуть увагу на тому, що через мобілізаційні процеси в Україні станеться економічна криза, оскільки бізнесу бракуватиме кадрів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ніч з 27 на 28 травня російські окупанти вкотре атакували Україну ударними безпілотниками. Українські захисники неба відбили атаку, знищивши всі запущені противником "шахеди". 

Головне