Цьогорічний вересень у столиці став найтеплішим за понад 140 років

Цьогорічний вересень у столиці став найтеплішим за понад 140 років

Вересень 2023 року в Києві побив усі температурні рекорди, починаючи з 1881 року. Середньомісячна температура повітря сягнула +20,6°С, що на 5,7°С перевищує кліматичну норму. Відповідні дані навела Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Упродовж минулого місяця в столиці України було зафіксовано одразу 11 температурних рекордів. Він перевершив показники минулого року, який тепер посідає друге місце у рейтингу найтепліших вереснів.

Найхолоднішим днем місяця було 19 вересня. Мінімальна температура під ранок знизилась до +10,4°С. Найтеплішим стало 1 вересня, максимальна температура повітря після полудня досягла +33°С. 

Окрім спеки, вересень цього року також відзначився надзвичайною сухістю.Опадів на проспекті Науки, 37 випало 21 мм, або 36% кліматичної норми

У жовтні 2024 року погода в Україні буде теплішою, ніж зазвичай, обіцяє Український гідрометцентр. Згідно з інформацією синоптиків, середні температурні показники перевищать норму на 1-1,5 градуса. Середня місячна температура повітря передбачається 7-13° тепла, що на 1-1,5° вище за норму.

За даними синоптиків, кількість опадів за місяць становитиме від 31 до 67 мм, а в Карпатах місцями 77-101 мм, що відповідає середньому рівню.

Нагадаємо,що зима 2023-2024 років у Європі буде холоднішою, ніж торік, через посилення впливу кліматичного явища Ла-Нінья

Як писав Ми-Україна" раніше, 1 жовтня у Карпатах уже випало 13 сантиметрів снігу.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.