Цілі для Путіна: у Британії виступили проти відправки військ в Україну навіть для тренувань

Цілі для Путіна: у Британії виступили проти відправки військ в Україну навіть для тренувань

У Великій Британії не підтримують відправку військ Україну. Про це заявив британський міністр закордонних справ Девід Кемерон в інтерв’ю Sueddeutsche Zeitung.

Очільник британського зовнішньополітичного відомства наголосив, що іноземні війська в Україні, навіть якщо вони виконуватимуть тренувальні місії, можуть стати мішенями для росії. Тому такі місії, наголосив Кемерон, варто проводити за кордоном.

"Тренувальні місії краще проводити за межами країни. У Великій Британії ми підготували 60 тисяч українських солдатів, - заявив Кемерон. - Ми повинні уникати створення очевидних цілей для Путіна".

Нагадаємо, начальник французького Генштабу генерал Тьєррі Буркхард звертався до союзників по НАТО з ініціативою відправлення військ в Україну. Йдеться про створення коаліції, члени якої візьмуть на себе певні завдання. 

Як повідомляли "Ми-Україна", Франція вирішила створили альянс країн, які потенційно готові відправити свої війська в Україну. Зокрема французька влада шукає союзників серед балтійських країн.

Головне