Французький Генштаб звернувся до союзників по НАТО щодо відправки військ в Україну

Французький Генштаб звернувся до союзників по НАТО щодо відправки військ в Україну

Колишній посол США в НАТО Іво Даалдер повідомив, що начальник французького Генштабу генерал Тьєррі Буркхард звертався до союзників по НАТО з ініціативою відправлення військ в Україну. Про це повідомило видання Politico.

Як повідомляє Politico, йдеться про створення коаліції, члени якої візьмуть на себе певні завдання. Зокрема, йдеться про укомплектування оборонних систем, навчання військових, кібероперації та розмінування.

Лист з цими пропозиціями союзникам відправив голова штабу оборони Франції генерал Тьєррі Буркхард. Цю пропозицію союзники відхилили.

“Жоден воєначальник не надішле такого роду листа без чіткої підтримки з боку вищого політичного керівництва своєї країни. І кожен союзник, як мені сказали, відреагував розлюченим”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Берліні назвали заяви рф про "незавершену денацифікацію Німеччини" залякуванням. Про це повідомив представник МЗС ФРН Крістіан Вагнер.

"Ми не вперше чуємо подібне. Ми не піддаємося на подібні залякування. А формулювання російської сторони говорять самі за себе", - заявив представник німецького МЗС Крістіан Вагнер.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністерство відновлення України, Чернігівська ОВА та Французька агенція міжнародного технічного співробітництва уклали Меморандум про співпрацю у відбудові Чернігівської області. Про це повідомили у пресслужбі Мінвідновлення.

Головне