Цієї ночі Сили ППО збили 71 з 80 безпілотників

Цієї ночі Сили ППО збили 71 з 80 безпілотників

У ніч на 22 вересня Україна зазнала масованої атаки з боку російських окупантів. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Ворог запустив 80 ударних безпілотників типу Shahed з території росії (Єйськ та Курськ), а також дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 з окупованої Луганщини.

Українські сили протиповітряної оборони продемонстрували високу ефективність:

  • Знищено 71 ударний безпілотник;
  • 6 дронів втратили контроль внаслідок дії засобів радіоелектронної боротьби;
  • У відбитті атаки брали участь авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України.

Протиповітряна оборона активно працювала в десяти областях країни: Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Житомирській, Київській, Сумській, Полтавській, Херсонській та Миколаївській.

Більшість ворожих цілей було успішно знешкоджено, що свідчить про високий рівень підготовки та оснащення українських сил ППО.

Нагадаємо, на ракетному полігоні поблизу Плесецького космодрому в росії сталася серйозна аварія під час випробувань міжконтинентальної балістичної ракети "Сармат". Про це повідомили OSINT-дослідники.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Ростовській області палахнула пожежа через атаку безпілотників. Про це повідомив губернатор Ростовської області Василь Голубєв.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.