Це гра в рулетку: в Міноборони просять фермерів не розміновувати самостійно землю

Це гра в рулетку: в Міноборони просять фермерів не розміновувати самостійно землю

Українські фермери хочуть якомога швидше розмінувати свою землю і роблять це за допомогою саморобних пристроїв, що є дуже небезпечно.

Про це розповів начальник Головного управління протимінної діяльності Міністерства оборони Руслан Берегуля в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна". 

"Деякі фермери хочуть пошвидше розмінувати територію і вони використовують саморобки. Можна сказати, що це гра в рулетку. Оскільки є велика ймовірність, що після так званого розмінування цими саморобками, міни залишаться в бойовому стані. Їх буде не видно в ґрунті і вони потім можуть здетонувати під час якраз господарських робіт", - наголосив представник Міноборони.

Нагадаємо, близько 500 тисяч гектарів земель заміновано на Херсонщині, зокрема у правобережній частині регіону. На розмінування цих територій піде близько 10 років.

Як повідомляли "Ми-Україна", український стартап Efarm Pro виготовив безпілотний комплекс для розмінування територій. До нього входять дрон, робот-розміновувач, автопілот і причіпна система на трактор, що здатна витримати вибух.

Головне