Це було моє рішення: російський пілот Мі-8 розповів, чому вирішив співпрацювати з українською розвідкою

Це було моє рішення: російський пілот Мі-8 розповів, чому вирішив співпрацювати з українською розвідкою

Пілот російського гелікоптера Мі-8 Максим Кузьмінов, який нещодавно під час спецоперації ГУР МО переправив повітряне судно в Україну, розповів, чому вирішив перейти на українську сторону.

За словами росіянина, у рф він мав усе, однак не розумів, для чого ця війна. Так, після повномасштабного вторгнення в Україну чоловік намагався зрозуміти, що і чому відбувається, однак дійшов висновку, що "це зло, жах і злочин".

"У мене в рф лишився літак, непогана зарплата, дві квартири, майже пенсія. Але основне було - не брати участі у всьому цьому. Я давно стежив за сторінками ГУР і в якийсь момент звернувся за тими контактами. Мені ніхто нічого не нав’язував, це було моє рішення", - розповів пілот Мі-8 Максим Кузьмінов.

Нагадаємо, близько двох тижнів тому стало відомо, що гелікоптер російських окупантів Мі-8 здійснив посадку на аеродромі у Полтавській області. Окупанти стверджували, що гелікоптер нібито втратив орієнтування, збився з курсу і залетів аж на Полтавщину. Однак згодом виявилося, що це була спецоперація Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Очільник відомства Кирило Буданов розповів, що українським спецслужбам вдалося домовитися з пілотом російського гелікоптера Мі-8 і повітряне судно перегнали в Україну.

Представник ГУР МОУ Андрій Юсов зі свого боку додав, що це була перша складна спецоперація української розвідки з 2014 року.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські окупанти втратили ще один свій гелікоптер. 1 вересня у акваторії Азовського моря розбився російський Ка-52.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.