ЦАХАЛ вдарив по об’єктах "Хезболли" в Лівані: влада заявляє про близько 500 загиблих

ЦАХАЛ вдарив по об’єктах

Збройні сили Ізраїлю здійснили авіаудари по приблизно 1600 об'єктах "Хезболли" у Лівані. Ізраїль розпочав операцію під назвою "Стріли півночі".

Про це повідомляють представники Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у Telegram.

За даними МОЗ Лівану, внаслідок цих атак загинуло 492 людини, що є найбільшими втратами за останні десятиліття. Серед загиблих 35 дітей, також 1645 людей отримали поранення.

Ізраїльський військовий речник контр-адмірал Даніель Хагарі повідомив, що авіаудари знищили крилаті ракети "Хезболли", ракети з важкими боєголовками, ракети різної дальності та бойові безпілотники.

За даними CNN, серед вбитих був також один із командирів ХАМАС Хусейн Махмуд Аль-Надер, відомий як Абу Салех. Збройне крило ХАМАС, бригади Аль-Касам, підтвердило його загибель під час ізраїльських авіаударів по Лівану.

ЗМІ пишуть, що це наймасштабніший удар Ізраїля із часів Другої ліванської війни 2006 року.

Після попередження ЦАХАЛ про обстріл, десятки тисяч жителів півдня Лівану покинули свої домівки. Траса з міста Сідон 23 вересня була забита автомобілями, які їхали в Бейрут. Дітей посадили на колінах батьків, а валізи прив’язували до дахів машин.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, іранський КВІР заборонив використання всіх видів засобів зв'язку своїми членами після атаки на "Хезболлу".

Головне