ЦАХАЛ повідомив про перші втрати під час наземної операції в Лівані

ЦАХАЛ повідомив про перші втрати під час наземної операції в Лівані

Ізраїльська армія повідомила про перші втрати серед своїх військових під час наземної операції в Лівані, яка триває на півдні країни. Внаслідок боїв проти угруповання "Хезболла", загинуло вісім солдатів.

Про це повідомляє видання The Times of Israel.

Шестеро спецпризначенців із загону "Егоз" втратили життя під час перестрілки з бойовиками "Хезболли" в одному з сіл на півдні Лівану. У цьому ж інциденті важкі поранення отримали один офіцер та четверо солдатів.

Під час евакуації поранених солдати були атаковані мінометним обстрілом з боку "Хезболли", внаслідок чого постраждали ще кілька військових.

В іншому інциденті загинули двоє солдатів із розвідувального підрозділу в районі Голан, а ще один отримав важкі поранення.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу висловив свої співчуття родинам загиблих.

"Я хотів би висловити щирі співчуття сім'ям наших героїв, які загинули сьогодні в Лівані, нехай Бог помститься за них, і нехай пам'ять про них буде благословенням", - заявив Нетаньягу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому ЦАХАЛ заходить у Ліван і до чого це призведе

Нагадаємо, 30 вересня ЦАХАЛ розпочав наземну операцію на території Лівану, спрямовану проти угруповання "Хезболла".  Генерал ізраїльської армії Авів Амірі уточнив, що вони націлені на ліквідацію тунелів, укріплених позицій та складів зброї угруповання.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Ізраїль оголосив генсека ООН Антоніу Гутерреша персоною non grata і заборонив йому в'їзд до країни. Причиною цього стало те, що Гутерреш не зміг чітко засудити атаку Ірану на Ізраїль.

Головне