Три депутати Київради ухилялись від військової служби: ДБР завершило розслідування

Три депутати Київради ухилялись від військової служби: ДБР завершило розслідування

Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо трьох депутатів Київської міської ради ухилялись від військової служби за допомоги керівника апарату Київської міської військової адміністрації та командира військової частини.

Про це повідомила пресслужба ДБР. Як зазначається, солдати однієї з військових частин, серед яких троє мають статус столичних депутатів, а ще один є помічником депутата Київради, протягом року не з’являлись на військову службу. При цьому вони продовжували отримувати грошове забезпечення.

Керівник апарату Київської міської військової адміністрації (КМВА) сприяв оформленню фейкового "відрядження" усім трьом особам. Також задіяний в ухилі був і командир однієї з військових частин територіальної оборони. Там чоловіки повинні були проходити службу після мобілізації.

Таким чином трьом столичним депутатам, помічнику депутата оголосили про підозру в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 КК України). Керівник апарату КМВА звинувачений у сприянні в ухиленні, а командир військової частини - у перевищенні службових повноважень (ст. 365 КК України).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, колишнього радника адміністрації Віктора Януковича викрили на організації злочинної схеми ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку в Києві. Для реалізації своєї схеми колишній радник оформлював "клієнтів" на підконтрольну компанію-перевізника та реєстрував їх у системі "Шлях".

Головне