Третій вечір протестів у Грузії: мітингувальники вимагають відпустити затриманих

Третій вечір протестів у Грузії: мітингувальники вимагають відпустити затриманих

На проспекті Руставелі у грузинській столиці Тбілісі розпочався третій вечір масових демонстрацій проти законопроєкту про "іноагентів". Тепер протестувальники додали вимогу відпустити усіх затриманих на акції днями раніше.

Про це повідомляє грузинське видання Interpressnews. Як зазначається, офіційну частину демонстрації розпочали з виконання гімну Грузії, України та Європейського Союзу.

Серед протестувальників багато опозиційних політиків, активістів та членів громадських організацій і студентів. У довколишніх кварталах наразі перебуває багато правоохоронців.

Наразі, коли парламент пообіцяв у другому читанні "поховати" скандальний проєкт про "іноагентів", що наслідує російські практики, ключовою вимогою акції стало відпустити тих, кого затримали на протестах 7-8 березня. 

У Міністерстві внутрішніх справ Грузії раніше заявляли про затримання за ці дні 133 громадян. Скількох із них досі утримують під вартою – точно не відомо.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Тбілісі сьогодні, 9 березня, збирають нові протести попри рішення правлячої партії “Грузинська мрія” та руху “Сила народу” відкликати з парламенту Грузії законопроєкт про “іноагентів”, ухвалений у першому читанні. За рішенням цивільних активістів, акція відбудеться сьогодні о 19:00 (17:00 за київським часом) на проспекті Руставелі. Учасники акції вимагатимуть звільнення всіх затриманих мітингувальників останніх днів.

Нагадаємо, 8 березня під час протестів силовики почали застосовувати до мітингувальників силу, на вулицях лунали постріли. Мітингувальників, які намагалися взяти в облогу будівлю парламенту, відтіснили. Також була спроба розігнати людей – силовики стіною пішли на людей, однак люди не здавалися та продовжували свій протест.

Головне