Трамп за свого президентства "продав США" Китаю, - Гарріс під час дебатів

Трамп за свого президентства

Віцепрезидентка США Камала Гарріс різко розкритикувала свого опонента Дональда Трампа за його політику щодо Китаю та окремо за його похвалу лідера КНР Сі Цзіньпіна.

Під час теледебатів конкурентів за посаду президента Гарріс звинуватила експрезидента у "продажі" американських інтересів Пекіну, зокрема через дозвіл на передачу китайській стороні передових чипів, які допомогли модернізувати Збройні сили КНР.

"Під час президентства Дональда Трампа він зрештою почав продавати американські чипи Китаю, щоб допомогти їм удосконалити та модернізувати свої збройні сили... Політика щодо Китаю повинна бути спрямована на те, щоб Сполучені Штати Америки виграли змагання у ХХІ столітті," - заявила вона.

Гарріс окремо зупинилась на публічній похвалі Трампа китайському лідеру Сі Цзіньпіну, особливо під час глобальної пандемії COVID-19.

"Він насправді подякував президенту Сі за те, що той зробив під час COVID. Подивіться на його твіт - "Дякую, президенте Сі. Знак оклику",- зазначила політик, підкреслюючи, що саме китайський лідер був відповідальним за відсутність прозорості щодо походження вірусу.

Китай став ключовою темою передвиборчих дебатів у США. Трамп пообіцяв ввести 60% тариф на китайські товари, тоді як адміністрація Байдена оголосила про 100% податок на китайські електромобілі. Пекін поки що утримується від відкритої підтримки будь-якого кандидата.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ході передвиборчих дебатів Гарріс зазначила, що якби Трамп був президентом, то російський диктатор Володимир Путін швидко б захопив Київ.

Головне