Трамп про Орбана: "Велика людина" і "великий лідер в Європі"

Трамп про Орбана:

Колишній президент США Дональд Трамп під час мітингу в Манчестері в штаті Нью-Гемпшир, назвав прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана "великою людиною" і "великим лідером в Європі".

Відповідне відео із заявою американського експрезидента оприлюднили в X (колишній Twitter). За словами Трампа, деякі люди не можуть сприймати Орбана позитивно, хоча він і є "великою людиною" і "великим лідером в Європі".

"Деякі люди не люблять його, тому що він занадто сильний. Добре мати сильну людину на чолі країни", - наголосив Дональд Трамп.

Орбан був першим європейським лідером, який підтримав президентську кампанію Трампа у 2016 році. Угорський прем'єр також публічно підтримує Трампа у кампанії 2024 року та в судових справах проти нього.

У жовтні 2023 року Дональд Трамп також помилково назвав Віктора Орбана лідером Туреччини.

Нагадаємо, заяви колишнього президента США Дональда Трампа про те, що він може зупинити війну росії проти України за 24 години, якщо переможе на президентських виборах у Сполучених Штатах цього року, трохи лякають, заявив президент України Володимир Зеленський. За його словами, відповідна заява Трампа є "дуже небезпечною".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, євродепутати обговорили позачерговий саміт, який відбудеться, 1 лютого та закликали лідерів країн ЄС до позбавлення Угорщини права голосу. Європейський парламент підтримав резолюцію, яка засудила "навмисні, безперервні та систематичні зусилля угорського уряду, спрямовані на підрив основоположних цінностей ЄС".

Головне