Трамп пообіцяв вивести США із війни в Україні у разі переобрання

Трамп пообіцяв вивести США із війни в Україні у разі переобрання

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що США мають "вийти" з війни в Україні. Він пообіцяв це зробити, якщо стане президентом.

Про це повідомляє Reuters.

За його словами, нинішня адміністрація Білого дому не планує цього робити. 

Трамп звинуватив президента Джо Байдена та віцепрезидентку Камалу Гарріс у тому, що вони втягнули країну у війну в Україні.

"Байден і Камала втягнули нас у цю війну в Україні, і тепер вони не можуть вивести нас звідти. Вони не можуть нас витягнути", - заявив він.

Видання пише, що США не мають військ в Україні, але надають значну військову та гуманітарну допомогу. Трамп заявив, що він доб’ється переговорів, і якщо не стане президентом, США ризикують залишитися втягнутими у конфлікт.

"Я думаю, що ми застрягнемо в цій війні, якщо я не буду президентом. Я це зроблю. Я проведу переговори, я виберуся звідти. Ми повинні вийти. Байден каже: Ми не підемо, поки не переможемо. А що буде, якщо вони переможуть?", — сказав він.

Водночас експрезидент назвав президента Володимира Зеленського "найкращим продавцем у світі":

"Щоразу, коли Зеленський приїжджає до Сполучених Штатів, він йде зі 100 мільярдами доларів".

Як писав "Ми-Україна" раніше, у США невідомий відкрив вогонь по офісу передвиборчої кампанії Демократичної партії в передмісті Фінікса.

Головне