То залітали чи ні: у Молдові прокоментували дані про перетин кордону ракетами рф

То залітали чи ні: у Молдові прокоментували дані про перетин кордону ракетами рф

Молдовська прикордонна поліція дала відповідь на запитання щодо можливого зальоту російських ракет у повітряний простір Молдови. Відповідь негативна, пише місцеве видання NewsMaker.

"Стосовно даних про те, що минулої ночі російські ракети могли пролетіти над повітряним простором Молдови, повідомляємо, що системи спостереження та моніторингу повітряного простору не виявили жодного несанкціонованого перетину повітряного простору Молдови", - заявили у пресцентрі Прикордонної поліції країни. 

Правоохоронці також повідомили, що в районах КПП Окніца, Атаки, Косеуць та Сорока було чутно щонайменше три вибухи з українського боку. Звуки прогриміли близько 05:40 ранку. Українська сторона надала молдовським колегам підтвердження про виходи трьох ракет неподалік Новодністровська, що поблизу спільної з Молдовою ділянки кордону. 

Нагадаємо, вночі 29 березня моніторингові пабліки писали, що частина російських ракет "із високою ймовірністю перетнула державний кордон Молдови". Речник командування Повітряних сил ЗС України Ілля Євлаш розповів, що ворожі боєприпаси дійсно рухались у бік Молдови, а саме у напрямку міста Ожеве, проте "щодо перетину кордону інформації наразі в нас немає". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, під час ракетної атаки рф на Україну вранці 24 березня ракета окупантів залетіла у повітряний простір Польщі. Речник Оперативного командування ЗС Польщі Яцек Горишевський заявив, що ракету не збили, бо розуміли, що вона покине повітряний простір країни. А спроба її збити становила б ризик для населення. За його словами, рішення ухвалив командувач оперштабу.
  
 

 
 
 

Головне