Тиса лише здається безпечною: у ДПСУ розповіли, чому у ній гинуть "ухилянти"

Тиса лише здається безпечною: у ДПСУ розповіли, чому у ній гинуть

Спроби незаконного перетину кордону не припиняються, також не фіксується і їх зменшення. Порушники не полишають спроб покинути межі України по "зеленій" ділянці, включно з Тисою, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Йдучи на такий крок ці люди нехтують своїм здоров'ям та життям, обираючи небезпечні гірські ділянки та річки.

"В цілому за весь час воєнного стану встановлено смерть понад 30 осіб. Більшість з них саме по гірській річці, але також були випадки і смертей у важкодоступних гірських місцевостях", - розповів речник ДПСУ. 

Демченко зауважив, що Тиса може здатися досить безпечною, але насправді місцевість є дуже підступною.

"Вона є небезпечною, оскільки мають місце і ями, і вихори, які затягують людей, і коріння дерев на дні. Треба зважати на це все і не намагатися її подолати. Прикордонники вже неодноразово рятували життя людям, які навіть не змогли дістатись і середини цієї річки", - пояснив він.

Речник ДПСУ додав, що оманливими є і острівці на річці. За ними можуть бути досить небезпечні місця, де людина може втратити своє життя. 

Нагадаємо, за даними Держприкордонслужби щодоби близько 100-150 людей отримують відмову в перетині державного кордону. Причиною цього є брак потрібних документів або не підпадання під категорію, яким дозволений виїзд.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 29 квітня поляки у Польщі повністю розблокували кордон для руху ваговозів. 

 

 

Головне