Тіла Навального немає у Салехарді, — ЗМІ

Тіла Навального немає у Салехарді, — ЗМІ

Тіла російського опозиційного політика Олексія Навального, який помер у виправній колонії у п'ятницю, 16 лютого, немає у Салехарді як було відомо спочатку.

Про це пишуть російські ЗМІ та прессекретарка Навального Кіра Ярмиш на своїй сторінці у соціальній мережі X. За словами Ярмиш, адвокат та мати Олексія Навального приїхали до моргу в Салехарді.

"Він (морг - ред.) закритий, незважаючи на запевнення колонії, ніби він працює і тіло Навального знаходиться там. Адвокат зателефонував за вказаним на дверях телефоном. Йому сказали, що він уже сьомий, хто сьогодні дзвонить. Тіла Олексія у них у морзі немає", - йдеться в дописі прессекретарки.

Перед цим мати та адвокат померлого політика відвідали виправну колонію у селищі Харп, де утримувався Навальний. У колонії матері видали повідомлення про смерть і зазначили, що тіло її сина перебуває у морзі в Салехарді. Як розповіли в колонії, з тілом проводять "дослідження".

За словами Ярмиш, іншому адвокату Олексія Навального у Салехарді заявили, що "причину смерті Олексія не встановлено, було взято повторну гістологічну експертизу". Як зазначається, результати експертизи нібито будуть наступного тижня.

"Очевидно, що вони брешуть і роблять все, щоб не видати тіло", - заявила прессекретарка Кіра Ярмиш.

Крім того, у бюро судмедекспертизи в Салехарді російським журналістам сказали, що "жодних тіл із колоній вони не приймали".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прессекретарка російського опозиційного політика Олексія Навального Кіра Ярмиш підтвердила його смерть, яка сталась у п'ятницю, 16 лютого. За її словами, тіло перебуває у місті Салехарді, що в Тюменській області.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.