Тіктокер вихваляв удар "Іскандерами" по Харкову 2 січня - його затримала СБУ

Тіктокер вихваляв удар

Тіктокер вихваляв на власному відео удар "Іскандерами" по Харкову у вівторок, 2 січня, яке потім оприлюднив у мережі. Його затримали співробітники Служби безпеки України.

Про це повідомила пресслужба СБУ в Telegram-каналі. Як зазначається, фігурант був затриманий в місті Одеса. Правоохоронці вийшли на місцевого блогера після того, як він опублікував у соціальній мережі ТікТок своє відео. На ньому він виправдовував повітряну атаку з боку російських окупантів, яку вони здійснили на Харків 2 січня 2024 року.

У той день російські війська здійснили обстріл житлових будинків у місті. Внаслідок цього загинуло троє людей, ще 61 особа зазнала поранень.

Незважаючи на все це, ворожий агітатор намагався "відбілити" воєнний злочин загарбників перед 12-тисячною аудиторією користувачів своєї сторінки у ТікТок. У той самий день цей фейк вийшов в ефірі російського телебачення. Там його вже підхопили пропагандистські інформаційні ресурси.

У СБУ повідомили і про трьох інших ворожих агітаторів. Серед них - місцева жителька Київської області, яка через Telegram та Facebook закликала українців "скласти зброю" і не чинити спротив росіянам, а також поширювала фейки.

Також СБУ затримала мешканця Черкащини, який підтримував окупації росіянами Криму і частини територій Донецької та Луганської областей та заперечував воєнні злочини. Крім того, чоловік має посвідку на проживання в росії.

У Дніпрі також викрили та затримали координатора місцевого осередку проросійської організації "народовладдя", який публікував у соцмережах фейки.

Фігурантам було оголошено про підозру за чч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до восьми років за ґратами.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російського інформатора затримали співробітники Служби безпеки України у Миколаєві. Зрадник наводив російські ракети на шпиталі ЗСУ.

Головне