TikTok використовує геолокацію українських військових у власних цілях

TikTok використовує геолокацію українських військових у власних цілях

Соцмедійний застосунок TikTok, який належить китайській компанії, використовує геолокацію українських військових у власних цілях.

Про це заявив експерт з кібербезпеки Віталій Якушев в інтерв'ю для "Ми-Україна". За його словами, коли українські бійці викладають будь-які відео з передової, китайці збирають цю інформацію для власної розвідки.

"TikTok зливає максимально все про вас і ваш телефон. Якщо у вас китайський смартфон і китайські додатки, вони знають про вас усе. І фотографії, і всі паролі у них", - розповів експерт з кібербезпеки.

Пізніше сервіс TikTok звернувся зі спростуванням цієї інформації до Міністерства цифрової трансформації України.

Нагадаємо, Китай не постачає росії компоненти та комплектуючі для виробництва зброї, заявив речник Міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбін. Таким чином він прокоментував інформацію ЗМІ про допомогу Китаю росії у виробництві зброї. Разом з тим представник китайського зовнішньополітичного відомства додав, що підходи та практики Китаю у цьому питанні є послідовними і прозорими. Ван наголосив, що Пекін вважає такі повідомлення “злими намірами окремих ЗМІ”.

Водночас скатування Китаю до дефляції спричиняє нестабільність на світових фінансових ринках. Але фінансові менеджери кажуть, що це не обов’язково погано, повідомляє Bloomberg. Падіння цін у другій за величиною економіці світу, ймовірно, призведе до зниження витрат у всьому світі з огляду на статус Китаю як світової фабрики.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати та Японія цього тижня домовляться про спільну роботу над розробкою та створенням ракети-перехоплювача для гіперзвукових загроз з боку рф, Китаю та КНДР.

Головне