Tesla оголосила про відкликання понад 1,6 млн авто в Китаї: що сталось

Tesla оголосила про відкликання понад 1,6 млн авто в Китаї: що сталось

Американський виробник електрокарів Tesla заявив про необхідність відкликати в Китаї більш як 1,6 млн автівок задля усунення у них потенційно небезпечних дефектів у системі автоматичного управління (автопілоту) та можливості розблокування бічних дверей у разі ДТП.

Як пише CNBC, відкликанню підлягають автомобілі Model S, Model X, Model 3 та Model Y. 

При цьому власникам електромобілів не потрібно самостійно їхати до центрів продажу та обслуговування Tesla. Автовиробник пояснив, що потрібну прошивку програмного забезпечення він безоплатно надішле напрямку на бортові комп'ютери машин. Втім офіційно така процедура все одно називається відкликанням. 

Відкликання в Китаї пов'язане з дефектом у системі контролю за водієм. Регулятор дійшов висновку, що за певних умов, коли керманич авто використовує функцію під назвою Autosteer, "може виникнути підвищений ризик зіткнення" і що "помітність та обсяг елементів керування цією функцією можуть бути недостатніми для запобігання неправильному використанню водієм". 
 
Після оголошення про необхідність відкликання акції Tesla впали менш як на 1%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названо топ найнебезпечніших людей в інтернеті 2023 року: у списку Маск та Трамп 

Нагадаємо, минулого місяця Tesla заявила про відкликання понад двох мільйонів електромобілів у США через ту саму проблему.

Як писав "Ми-Україна" раніше, китайський автовиробник BYD спромігся обійти свого американського конкурента Tesla і став найбільшою у світі компанією з виробництва електромобілів в останньому кварталі 2023 року.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.