Температурний рекорд знову зафіксували у Києві

Температурний рекорд знову зафіксували у Києві

Температурний рекорд знову зафіксували у Києві 23 вересня. Про це пише Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня. Вона становила +20,6°С, що перевищило попередній рекордний показник 1927 року на 0,2°С, а кліматичну норму – на 7,1°С.

Це літо в Києві стало одним із найспекотніших з 1881 року. Загалом було встановлено 13 температурних рекордів. 

Середня температура повітря цьогорічного літа в Києві становила +21,6ºС. Це на 1,2ºС перевищило кліматичну норму й забезпечило шосту позицію серед найтепліших у місті з 1881 року.

2022 рік став одним із пʼяти найспекотніших років від початку спостережень. Останні девʼять років на Землі були найтеплішими відтоді, як у 1880-му почали вести відповідні кліматичні спостереження.

Нагадаємо,  в ООН неодноразового наголошували, що вихід рф з Чорноморської зернової угоди створює загрозу світовій продовольчій безпеці. Турецький лідер Реджеп Тайїп Ердоган вважає, що завдяки перемовинам зі своїм російським колегою Володимиром Путіним у серпні йому вдасться повернути рф до зернової угоди.

Як писали "Ми-Україна" раніше, аномальна спека загрожує продовольчій безпеці планети. Науковці попереджають, що хвилі тепла, які слідують одна за іншою, можуть істотно обмежити здатність природи забезпечити людство харчами.

Головне